Мисия „Организирана Мама“

Майчинството е най-доброто време да се научим да организираме. Когато сме организирани и следваме някакъв ред, успяваме да отметнем ежедневните си задачи, започваме да се справяме по-лесно с поставените цели, и в крайна сметка сме по-пълноценни в грижите за семейството.

Организирайте дома си
Започнете организирането с организация на дома. Съставете си план за действие и започнете стая по стая. Разбира се, не е нужно да минавате през цялата къща наведнъж. Справяйте се с бъркотията, като всеки ден организирате вещите в една стая. В рамките на една седмица, къщата ви ще придобие съвсем различен и по-подреден вид.

Организирайте времето си
  Използвате ли времето си правилно и  колко пълноценно запълвате минутите си? Проследете графика си в продължение на няколко дни или седмица, за да видите как точно прекарвате времето си. Веднъж когато знаете къде отива то, ще ви бъде по-лесно да определите приоритетите си и да прецените кои действия да ограничите. Можете да започнете като си съставяте дневен план  и списък с нещата, които не бива да забравяте. А току виж след организацията на времето ви остане свободно такова, което да запълните както сметнете за добре.


Организирайте домашните задължения
  Колко пъти на ден почиствате точно същата бъркотия? С подходящите за възрастта работа, можете да включите и  децата. А за задачите, които трябва да извършите сами, можете да изградите стратегия, която ще ви помогне да поддържате къщата чиста, като същевременно поддържате здравия си разум.

Организирайте финансите си
  Ако не знаете къде и кога точно похарчихте онези 10лв, значи е време да пристъпите към организация на бюджета си. Можете да направите списък с редовните месечни сметки, за да знаете колко горе-долу пари ще са ви необходими за следващия. Стремете се да правите така, че да имате точен списък с нещата за пазаруване и да се придържате към него, по този начин ще избегнете ненужните покупки. Започнете да спестявате, определете си някакъв срок и така накрая ще имате събрани пари за една весела семейна ваканция например.

Организирайте рутинните процедури на вашето семейство

Рационализирайте хаотичния график на семейството си в организирана рутина, така всеки член на семейството ще знае какво се случва. Не бъдете крайни обаче, а останете отворени към изненадващи решения, които макар и нарушаващи графика оставят незабравими семейни спомени!

Организирайте снимките си
  Когато става въпрос за организиране, често пренебрегваме едно от най-важните ни съкровища – нашите семейни снимки. Благодарение на новите технологии имаме стотици снимки на нашите деца. Отделете време и ги систематизирайте по папки на компютъра си, изберете някои, за да ги извадите на хартия. А защо не, да направите колаж или рамка със семейни снимки, с която да украсите дома си.

Успех! 🙂

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК

Последвайте ме в Instagram ОТ ТУК

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s