Как да осигурим спокоен сън на бебето у дома

Сънят е от изключително значение за правилното физическо и психическо развитие на детето. Осигуряване на комфорт и безопасност по време на сън са от първостепенно значение. Сънят на бебето е не е само важен за самото дете, но и за съня на родителите.

Причини за неспокоен сън могат да бъдат:

 • Колики
 • Претопляне;
 • Глад и прехранване;
 • Никнене на зъбки;
 • Емоционално натоварване;
 • Страх от раздяла;
 • Здравословен проблем;
 • Неудобно легло, дрешка или позиция на сън, пълни пелени.

Към препоръките на Американската педиатрична асоциация за осигуряване на безопасност по време на сън спадат:

 1. Бебето да бъде поставено да спи по гръб за всички дремки и през нощта;
 2. Да използвате твърда, равна повърхност за сън;
 3. Да не спите в едно легло с бебето;
 4. Да спите в една стая с вашето бебе – до 6 месечна възраст;
 5. Да не се използват обиколници и меки предмети, както и спалното бельо да не бъде разхлабено;
 6. Да се избягва риска от прегряване.

На дневен ред много често стои въпросът, дали да бъде използвана възглавница за бебета по време на сън и заедно с Panda baby ще дадем отговор.

Panda Baby Pillow (0-24 месеца) е препоръчвана от педиатри и остеопати и е резултат от внимателно проучване на професионалисти в сектора. Целта ѝ е да предложи най-добрата опора за главата на бебето. Иновативната технология и висококачествената мемори пяна разпределят натиска равномерно по главата, като помагат за предотвратяване на плагиоцефалия (Синдром на плоска глава). Проектирана е да осигури перфектна стойка на главата и гърба.

Зa качествен и безопасен сън са проектирани дишащите памучни калъфи на възглавницата, заедно с най-висококачествената мемори пяна от BASF подобряват качеството на съня на бебето.

Възглавницата е изработена от висококачествена, дишаща мемори пяна, като дебелината й варира, за да гарантира, че натискът е равномерно разпределен около черепа.
В центъра на възглавницата е разположена вдлъбнатина за поддържане на правилната позиция. Задната част на главата на бебето е центрирана върху вдлъбнатината, за да се гарантира, че натиска се разпределя равномерно и правилно. Освен това вентилираната мемори пяна, изработена от хипоалергенни материали има дишащи отвори, които предпазват от изпотяване.

Възглавницата е подходяща за кошара, количка и люлка. Можете да вземете Panda Baby Pillow със себе си, където и да отидете, благодарение на предоставената удобна чанта. Тя ще бъде защитена от външни микроби, бактерии и винаги готова за употреба.
В комплекта има и две калъфки, които могат да се перат в пералня на 30°C. В комплекта е включена резервна калъфка за възглавница. По този начин възглавницата винаги ще бъде чиста, хигиенична и готова за употреба. Емблемата на Panda Baby е бродирана на калъфките на възглавничката.

Нежни и дишащи са меките пелени на Panda Baby с размер 120/120 см. Муселинът Panda Baby Swaddle е изработен от специална смес – 70% бамбук, който осигурява невероятна мекота и 30% памук, подобряващ устойчивостта на материята.

Бебетата обичат повиването – повити в пелената те се чувстват удобно и защитени, като по този начин спят по-спокойно. Мекото усещане на тъканта се създава от свободното тъкане, а дишащата материя предотвратява прегряване. Имат оригинален unisex дизайн и удобен голям размер, който може да бъде използван от новородено до малко дете. Пелените са универсални, защото могат да се използват като покривало за кърмене, повиване, завивка за количка, като пелена или лятна завивка.

Сънят е от изключително значение за правилното физическо и психическо развитие на детето, затова е необходимо то да бъде приучено към режим на бодърстване през деня и сън през цялата нощ. Освен осигуряване на комфортна среда за сън, ритуалите преди сън могат да помогнат на детето да заспива по-лесно. Такива са:
* Топла баня, по едно и също време вечер;
* Масаж;
* Четене на приказка;
* Пеене на песничка и т.н.

Пожелаваме Ви сладки и спокойни сънища!


Пълната гама продукти и детайли за тях можете да откриете на сайта на PANDA BABY: www.pandababy.bg


Можете да се свържете с тях и във:
Facebook: https://www.facebook.com/PandaBabyBulgaria
Instagram: https://www.instagram.com/panda_babycarebg/


*Тази публикация достига до Вас, благодарение на Panda Baby.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s