Сънуват ли бебетата?

Отговорът е: „Да, разбира се”! Бебетата спят пълноценно и през това време сънуват.

Ето кои са доказателствата за това: – Бързото движение на очите по време на сън – движението на очите под затворените клепачи при нас възрастните е сигурен признак, че сънуваме. Учени от Университета в Тел Авив са установили, че когато по време на сън се вижда движение на клепачите се сменят сцените в сънищата. – Потрепване – ако детето потрепва с ръчички, вратленце, главичка, това е сигурен знак, че сънува. – Усмивка – разбира се, че ще забележите как бебчето ви се смее в съня си, а не е ли това най-прекрасният повод да се усмихнете и вие.

Какво сънуват бебетата?
Тук можем само да гадаем. Предполага се, че сънищата на бебетата съдържат поредица от картини и светлини, като липсва диалог или някаква форма на разговор. Бебетата до 2-3 годишна възраст нямат развито чувство за страх, ако изключим страха от непознати, което значи, че те не могат да сънуват кошмари. Ако бебето спи неспокойно, вероятно това се дължи на друг проблем – може да изпитва болка (ако вади зъбче) или може да му е прекалено топло например, тоест да изпитва някакъв дискомфорт. Сънуването на кошмари едва ли е причината.

За спокойния сън на бебето е важно:
– детето да има постоянно и удобно място за сън. – да следите температурата в стаята –да не е нито топло, нито студено. – да не оставяте детето да заспива преди хранене, преди смяна на памперса и всякакви други обстоятелства, които биха могли да попречат на съня му. – да създадете ритуал по приспиването, баня преди сън или четене на книжка, нещо след което детето ще знае, че следва да заспи.
Сладки сънища! 

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с мен!

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК

Последвайте ме в Instagram ОТ ТУК

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s