5 чудесни теми за разговор с децата преди лягане

Разговорите с децата са от изключителна важност! По този начин се изграждат здрави семейни връзки, а децата се учат да споделят вълненията, тревогите и радостите си. Преди лягане, освен да прочетете книжка на малкото човече, може и да поговорите на различни теми. Ето 5 предложения:

Планиране на утрешния ден
Децата много се вълнуват от това какво ще правят утре. Опишете им всичко в детайли, кога ще станете, какво ще закусите, какви ще бъдат съвместните ви дейности, колко интересно ще прекарате деня. Единствено не забравяйте, ако обещаете нещо да го спазите!

Похвалете малчугана
Ако детето е направило нещо добро през деня, похвалете го, дори да е нещо дребно! По този начин му показвате как делото му е било полезно, красиво или в помощ на някого! Със сигурност ще затвърдите самоувереността му и ще го подтикнете към други такива добри дела!

Изразете благодарността си
Кажете на детето си за какво вие сте благодарни, да кажем за това, че сте всички заедно, за това че сте здрави. Попитайте детето и за какво то е благодарно. По този начин ще създадете чувство на щастие у детето, положително настроение и удоволствие!

Покажете подкрепа
Не е задължително детето да се чувства несигурно, за да го подкрепите. Изречения като „Обичам те!”, „Винаги ще съм до теб!” създават у детето чувство за сигурност и безгрижност.

Мечтайте заедно
Какво би направил, ако имаш супер сили? Какво би направил, ако си магьосник? С тези въпроси ще събудите въображението на детето и ще го накарате да мечтае! Покажете му, че мечтите са нещо страхотно и то трябва да се стреми към осъществяването им. Можете да подкрепите и с личен пример!
За край на разговора ви и за „Лека нощ” никога не забравяйте да целунете детето преди сън!

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК

Последвайте ме в Instagram ОТ ТУК

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s