5 мита за бременността, които сама развенчах

Чували сте какви ли не митове свързани с бременността. Някои сте отрекли напълно, за други все пак сте се замисляли дали е възможно да са истина. Предлагам ви списъка ми с митове, които се оказаха пълна заблуда!

1. Ако имаш киселини през бременността, значи бебето ще се роди с коса – един от най-разпространените митове. Аз имах много киселини, но детето ми се роди почти без коса. Киселините са много чест и неприятен спътник на бременността, но определено не са признак за косата на бебето ви! 2. Бременната трябва да се храни за двама – напълно остаряло схващане. Бременните се нуждаят от не повече от 300-400 калории повече дневно и преди всичко трябва да се хранят здравословно. В този ред на мисли, аз определено не се храних за двама! 3. Първородените бебета са преносени – статистиката сочи, че %-та преносени бременности е 3-12%, но тя не е свързана с поредността на бременността. Не би било редно първородените бебета да бъдат сложени под общ знаменател! Моето първо раждане стана между 38-39 г.с. , което определено не е преносване! 4. Бременната трябва да опита от всяка храна, която види – докато сте бременна всеки ви предлага да си вземете от това и онова, толкова че накрая просто трябва да хапнете, само за да спрат да ви карат. Определено нищо не се случи, защото не съм вкусила от някоя храна и със сигурност репликата „ Хайде опитай от това, ти си бременна ” ми беше омръзнала! 5. Сутрешното гадене – изобщо не е само сутрешно. Дори през моята бременност го наричах вечерно. След 17ч. беше само гадене, гадене и гадене! Хубавата новина е че изчезва след 3-тия месец, нищо че докато трае мислите, че никога няма да се отървете от него!
Всяка бременност е различна и неповторима. Да, безспорно има бременни, за които тези митове са верни, защото са се случили на тях, но митовете не могат да бъдат валидни за всички и хората да смятат, че те са абсолютната истина! Съветвам ви да се насладите на бременността си и да не вкарвате себе си в рамката „това винаги се случва, ще се случи и на мен”. Статията е базирана изцяло на личните ми наблюдения и опит!

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТТУК.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s